Het verblijf

Het verblijf

Bed en Breakfast Lingezegen ligt midden in Park Lingezegen, een groene long tussen Arnhem en Nijmegen.

Op 150 meter afstand ligt een kersenboomgaard met verkoop van heerlijke kersen aan de weg. Binnen 800 meter ligt het Kapel op “de Heuvel, Pocketpark de Poel, oorlogsmonument  en Park Bredelaar.

Park Lingezegen is een groot nieuw landschapspark. Het bestaat uit 5 deelgebieden, met elk zijn eigen charme en verhaal. Er is voor elk wat wils. Er zijn volop mogelijkheden voor recreatie zoals fietsen, wandelen, skeeleren, golfen, vissen en zwemmen. De omgeving biedt volop mogelijkheden voor zowel een aangename korte wandeling in de buurt als een langere tocht door Park Lingezegen.

Wat is er in de buurt?

Op cultuur-historisch gebied zijn in de nabije omgeving o.a. kasteel de Doornenburg en fort Pannerden interessant om te bezichtigen. Middeleeuwse sfeer kunt u proeven in kasteel Doornenburg, bekend van de tv-serie Floris. Het kasteel is te bereiken via een prachtig fietspad langs de Linge.

In de steden Arnhem en Nijmegen zijn diverse musea die u kennis laten maken met de rijke historie en de hedendaagse cultuur. Ook gastronomisch komt u volledig aan uw trekken in één van de vele restaurants.

Arnhem is als stad bekend vanwege 'De slag om Arnhem'. Het Airborne Museum in Oosterbeek is maar een voorbeeld van de vele musea die in en om deze stad te vinden zijn. Zo zijn onder meer het Museum voor Moderne Kunst, Landgoed Bronbeek en het Kröller-Müller Museum op Nationaal Park de Hoge Veluwe zeker een bezoek waard.

Rond Nijmegen liggen, in een fascinerend en bosrijk heuvellandschap, mooie dorpen verscholen. De oudste stad van Nederland koestert haar geschiedenis in historische gebouwen, parken en musea zoals Museum Het Valkhof.