Veel te zien en te beleven in de directe omgeving

Bed en Breakfast Lingezegen ligt in de Betuwe, midden in Park Lingezegen, een groene long tussen Arnhem en Nijmegen.

Op 150 meter afstand ligt een kersenboomgaard met verkoop van kersen in de boomgaard. Binnen 800 meter ligt het Kapel op "De Heuvel", Pocketpark de Poel, een Sherman tank oorlogsmonument en Park Bredelaar met een uitkijktoren.

De Sherman tanks van de geallieerden zijn symbool voor de uiteindelijke bevrijding van de regio
Boven: WO2 kunstwerk Sherman tank behorende bij herdenking Market Garden


Park Lingezegen is een groot nieuw landschapspark. Het bestaat uit 5 deelgebieden, met elk zijn eigen charme en verhaal. Er is veel te zien en er zijn volop mogelijkheden voor recreatie zoals fietsen, wandelen, skeeleren, paardrijden, golfen, vissen en zwemmen. 

Op cultuur-historisch gebied is in de nabije omgeving o.a. fort Pannerden interessant om te bezichtigen. Middeleeuwse sfeer kunt u proeven in kasteel Doornenburg, bekend van de tv-serie Floris. Het kasteel is te bereiken via een prachtig fietspad langs de Linge.

Op 1 km afstand is het centrum van Bemmel met vele winkels. Nijmegen ligt op 7 km afstand. Ook Arnhem ligt binnen fietsbereik. In beide steden zijn diverse musea die u kennis laten maken met de rijke historie en de hedendaagse cultuur. Ook gastronomisch komt u volledig aan uw trekken in één van de vele restaurants.

Arnhem is als stad bekend vanwege 'De slag om Arnhem'. Het Airborne Museum in Oosterbeek is een voorbeeld van de vele musea die in en om deze stad te vinden zijn. Zo zijn onder meer het Museum voor Moderne Kunst, Landgoed Bronbeek en het Kröller-Müller Museum op Nationaal Park de Hoge Veluwe zeker een bezoek waard.

Rond Nijmegen liggen, in een fascinerend en bosrijk heuvellandschap, mooie dorpen verscholen. De oudste stad van Nederland koestert haar geschiedenis in historische gebouwen, parken en musea zoals Museum Het Valkhof.

Links over Park Lingezegen:

Links Musea in Lingewaard

Reserveren